Menu

Etsiskelimme aina reissuiltamme tehtaan kitaristille hauskoja hihnoja, muttemme löytäneet mistään tarpeeksi hassuja tai metkannäköisiä, jotka olisivat sopineet vinksahtaneeseen mielenmaisemaamme. Oli siis ryhdyttävä tekemään itse. Alusta asti oli itsestään selvää, että materiaalien täytyy olla kierrätettyjä, koska, kuten laulussa sanotaan, maailma hukkuu p*skaan… jne. Joten testikappaleita tehdessä kierrätimme niin vanhat farkut kuin matkalaukun vyötkin, kunnes tuli oivallus: turvavyöt! Ja ta-daa, paras hihna oli syntynyt. Toisen roska on toisen aarre! Turvavyön lisäksi käytämme tekstiiliteollisuuden ylijäämäkankaita ja milloin mistäkin haalittuja jämänahkoja. Vain soljet ovat uusia. Paitsi silloin kun löydämme kierrätyssolkia ☺

Kaikki hihnat ovat käsin pääosin kierrätysmateriaaleista tehtyjä ja yksilöllisiä. Niiden pituus on säädettävissä, valikoimasta löytyy myös pitkiä hihnoja. Ja jos esim. soittotyylisi on kuin Johnny Ramonella konsanaan, saat tilaamalla juuri niin pitkän hihnan kuin tarvitset.

Hihna on siis turvavyöstä tehty ja vahva, sen kestävyys on punkkitaristin käytännössä testaama. Hihnan päät on paria poikkeusta lukuunottamatta tehty aidosta nahasta ja vahvistettu tukimateriaalilla (parissa hihnassa päät ovat tekonahkaa). Huomaathan, että nahassa saattaa olla kierrätysmateriaalille ominaisia pieniä jälkiä ja että hihnan pään väri on riippuvainen siitä, minkäväristä nahkaa on saatavilla, joten tuotekuvan nahka voi olla eri sävyinen.

Verkkokauppamme lisäksi löydät rajatun valikoiman hihnojamme omasta kaupastamme Espoon Olarinluomassa osoitteessa Luomannotko 4,  Lottoselta, Kitarapajasta ja Millbrookista Helsingistä sekä Oulun Kitarapajalta, Turun Soitin Laineelta ja Kaksi Kitaraa soitinliikkeestä Tampereelta. Saamme myös toimitettua mainittuihin liikkeisiin lyhyelläkin toimitusajalla toivomasi hihnan, mikäli juuri haluaamaasi ei sillä hetkellä heiltä löydy.

Teemme hihnat tilauksesta, omassa myymälässämme on vaihtelevasti hihnoja saatavilla, muttei läheskään kaikkia – ainakaan aina ☺

Jos haluat oman ideasi mukaisen hihnan, teemme se mielellämme! Ota yhteyttä, niin suunitellaan yhdessä! info(at)woodnsound.fi tai 050 577 1489.

We used to look for unique straps for the official guitarist of our factory wherever we travelled, but they seemed to never be quite wacky enough to fit our mental attitude. So iIt became obvious we’d have to make them ourselves. It was clear from the beginning that the materials had to be recycled, so during the making of the first prototypes we used old jeans and suitcase straps etc. until it hit us: car seatbelts! After wandering around local scrap yards, we got enough belts to make straps for you all! Another man’s scrap is another man’s strap 🙂

All the straps are made of recycled materials (the mentioned seatbelts, textile industry scraps and scrap leather), they’re hand crafted and unique. The length is adjustable, we have also long straps available. And should you eg. wish to hang your guitar in a Johnny Ramone style, just ask and we’ll make you an extra long one.

The straps are made of safety belts, they’re strong and tested to endure even the Finnish way of rocking. The strap ends are made of genuine leather with a few exceptions (there’s a few straps with artificial leather strap ends). Please note that the leather may have some small markings that are normal to recycled materials and that the colour of the leather is subject to availability and may vary.

You can find a limited selection of ous straps at our own shop in Espoo address Luomannotko 4, Lottonen, Kitarapaja and Millbrook in Helsinki, and Kaksi Kitaraa shop in Tampere. We can also deliver a strap there for you even with short notice, if needed.

If you wish to have a strap of your own design, we’re happy to help!
Contact us by emailing info(at)woodnsound.fi or calling +358 50 577 1489 and let’s get planning!