Shure SM7B-mikrofoni

389,00 

Shure SM7B

  • Dynaaminen
  • Suuntakuvio: Hertta
  • Taajuusvaste: 50 – 20 000 Hz
  • Paino: 765,4g

SM7B on dynaaminen mikrofoni, jonka taajuusvaste on laaja ja tasainen. SM7B on ammattilaisen valinta niin musiikki- kuin puhekäyttöönkin.  Mikrofoni on suojattu erittäin hyvin elektromagneettisilta häiriöiltä (kuten loisteputket ja muut sähkölaitteet). Mikrofonin mukana toimitetaan vakiona kaksi erityyppistä tuulisuojaa, joista tuulisuoja A7WS on erityisesti suunniteltu lähikäyttöön. Malli sopii mainiosti sekä vaativaan  puhekäyttöön että instrumentti- ja laulumikrofoniksi. Klassinen hertta-suuntakuvio on lähes vakio kaikilla taajuuksilla ja se on epäherkkä takaa tuleville äänille. Mikrofonissa on tehokas pop-filtteri. Sisäinen vaimennusripustin eliminoi runkoäänet käytännöllisesti katsoen kokonaan.

Tuotetunnus (SKU): 42406088879 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Shuren salainen ase SM7

Kuvitellaan, että sinulla on miljoonaluokan levytysbudjetti käytössäsi, Quincy Jones on lupautunut tuottajaksi, äänittäjänä on Bruce Swedien ja kaluston osalta vapaat kädet. Millä mikrofonilla taltioit kuulijoiden suurimman huomion varastavat vokaaliraidat? Kenties tyyriillä vintage-putkimikrofonilla? Modernimmalla FET-konkalla?

Michael Jacksonilla oli tämä tilanne edessään vuonna 1982, kun  työstettävänä oli sittemmin lähes 50 miljoonaa kopiota myynyt ja 8 Grammyä voittanut Thriller-albumi. Lopputuloksena valtaosa levyn vokaaliraidoista taltioitiin alun perin broadcast-käyttöön tarkoitetulla dynaamisella  Shure  SM7-mikrofonilla. Ei ihme, että Shure SM7 nousee selkeästi esille hakujen kärkeen, kun netistä etsitään tietoa hauilla ”secret weapon” + ”microphone”.

Kyseinen mikki on löytänyt tiensä lukemattomille levyille. Sillä on äänitetty niin Bob Dylania kuin Metallicaakin, vokaalien lisäksi niin kitaroita kuin muitakin instrumentteja. Tavallaan SM7 on myös palannut juurilleen, sillä se on nykyään monen tubettajan ja podcastien tekijän mikkivalinta, yli sadan miljoonan latauksen kuukausitahdilla seurattava Joe Rogan Experience kenties tunnetuimpana esimerkkinä.

Yksinkertaiseksi mikiksi SM7 tarjoaa oikeastaan laajan paletin erilaisia sävyjä. Mikrofonissa on kolmiasentoinen kytkin, jolla voidaan leikata liiallista bassopäätä tai vaikkapa korostaa presence-taajuuksia. Flat-asetuksella lähikäytössä se on omiaan korostamaan bassopäätä, mikäli tavoitteena on ”miehekäs” rintaääni, mutta vähän kauempaa käytettynä mikki taltioi myös keskialueen neutraalin pehmeästi ja diskantit korostumattomasti. Ja paksumpaa tuulisuojaa käyttämällä lopputulos on jälleen hieman erilainen – toki myös kokonaan ilman tuulisuojaa!

Taajuusvastetta tuijottaen SM7-variantit eivät pärjää kilpailussa kondensaattorimikrofoneille, mutta esimerkiksi ihmisäänessä tarvitun yläpään osalta SM7:n laatu korvaa määrän. Lopputulos on vaivatta luonnollinen. Merkille pantavaa on myös se, että mikrofonin suuntakuvio säilyy herttana hämmästyttävän hyvin taajuudesta riippumatta.

Runkoäänien vaimentamiseen tähtäävän käsikapulamallin sijasta SM7:n iso putkimainen runko vaikuttaa luonnollisesti soundiin. Se mahdollistaa suuremman vapaan tilavuuden Unidyne III-kapselin takana, jolloin mikrofonin herkkyys bassotaajuuksille korostuu.

Toisaalta SM7:n Unidyne III-kapseli ei ole myöskään aivan mikrofonin kärjessä, jolloin proximity-korostusta ei pääse syntymään ihan yhtä paljon kuin vaikkapa suoraan ”viisseiskaan” laulettaessa. Lopputuloksena SM7:n taajuusvaste on tasaisempi ja laajempi kuin käsikapulamalleissa, vaikka kapseliratkaisu onkin muutoin samankaltainen.

Shure SM7B ei ole mikrofoniksi kallis, mutta dynaamisten mikkien joukossa kuitenkin selkeästi hintavaSM7:n hankintaa harkittaessa on huomioitava se seikka, että dynaaminen toimintaperiaate ja kapselin epäherkkyys tekee siitä normaalia vaativamman työkalun mikrofonietuasteen suhteen. Etuasteelta vaaditaan usein yli 50 dB vahvistusta – ja tuollaisilla lukemilla vahvistuksen tulisi toteutua ilman kohinaa ja säröä.

Ihan halvimpien äänikorttien kanssa Shuren salaisesta aseesta ei siis välttämättä saa koko totuutta esiin, vaan lopputulos voi olla mikkietuasteesta johtuen kohiseva ja karhea. Sama ongelma tulee helposti vastaan myös nauhamikrofoneilla, joten signaalitie on tässäkin tapauksessa yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki.

Mikäli jo olemassa olevan äänikortin etuaste ei tunnu jaksavan antaa tarvittavaa vahvistusta, on markkinoilla muutamia mielenkiintoisia esivahvistimia, kuten TritonAudion FetHead ja Cloud Microphonesin Cloudlifter, jotka voivat herättää heikoksi jäävän signaalin henkiin.

Lisätiedot

Paino 0,765 kg (kilogramma)
Mitat 34 × 12 × 18 cm (senttimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Shure SM7B-mikrofoni”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Katselet: Shure SM7B-mikrofoni 389,00 
Lisää ostoskoriin